2012. január 29., vasárnap

A nap mondása! 6.

Pénteken kettesben voltam Danival a heti bevásárlást letudni, hazafelé a kocsiban egyszer csak megszólal:

- Nekem majd nagyon jól kell tanulnom, főleg a matematikát és a kémiát.
- Miért?
- Hogy kutató lehessek és a lögybötyökkel dolgozzak!
- Mikkel?
- Lögybötyökkel! Tudod olyan vegyi izék.
- Te a vegyi agyagokra, vegyszerekre gondolsz.

Lányok és az öltözés

Mostanában a csajszik előszeretettel próbálkoznak egyedül öltözni.
Ezzel nincs is semmi gond.
A gond akkor van amikor mindkét zoknit egy lábra húzza fel, sőt nem elég az ő két zoknija, még az én fiókomból szerzett  zokni(k) is azon a lábán köt(nek) ki. 

A rekordot Zoé tartja a jobb lábán 4 db zoknimmal, a bal lábán egy sem volt!

Természetesen a nadrág felvétellel is próbálkoznak és egyre többször sikerül is nekik. Azt, hogy melyik nadrágot ki veszi fel, sokszor ők osztják el egymás között, én csak kiveszem a szekrényből és már meg is rohamoznak és osztozkodnak a nadrágokon. 

Mivel nem csak reggel szeretnek öltözködni, hanem egész nap és leginkább az én pólóimat, pulcsijaimat vennék fel kénytelen vagyok a szekrény ajtókat összekötözni, így most nagyon jól néz ki a szekrénysorunk. :) Nem, nem azért kötöm össze az ajtókat, hogy egyáltalán ne öltözködhessenek, hanem mert már nagyon untam naponta ötször - hatszor visszarakni, hajtogatni a szekrényem teljes tartalmát, mert természetesen nem érik be egy - egy darabbal az összeset ki kell nekik szedniük. "Ha már rosszalkodunk akkor tegyük  azt rendesen!" - gondolom ez járhat ilyenkor a fejükben és beülnek az üres polcra, esetleg egy kilógó lábra a másik rácsukja az ajtót.

Ma a fehérneműimet húzta szép sorban magára Zoé, természetesen ez is mindennapos dolog, de ma ebben is rekordot döntött:

Ha jól számoltam öt darab volt rajta.

Hanna beérte most eggyel:





Jaj, majd elfeledtem, hogy hétfő óta vígan kinyitják a két szoba közötti ajtót! Még lábujj hegyen pipiskedve, de kinyitják!  Aztán mennek a Dani szobája felé és ki tudja ott mit csinálnának ha hagynám őket ott garázdálkodni. Na jó elképzeléseim nagyon is vannak!



2012. január 22., vasárnap

Dani a félszemű kalóz


Hogy hogyan kapott kötést a szemére ez az áldott jó gyerek?
Nem, nem verekedett az oviban, hogy monoklit szedjen össze, szimplán fogat mosott. Igen kérem egy fogmosás is lehet veszélyes az ember szemére! Hogy hogyan?  Íme a történet:

Még pénteken történt, hogy Dani fogat mosott, majd szólt, hogy a szemébe ment a fogkrém. 
Kérdezem, mit csinált, hogy így járt. 
Erre mutatja nekem, hogy lendületesen súrolta  a fogát a rendes fogkefével (elektromos lemerült) és egyszer csak a szájából a szemében végezte a fogkefe. Elmondása szerint, még sikerült becsuknia a szemét, de így is került bele fogkrém. Gyorsan bő vízzel kimostam a szemét. Ezután bár kicsit fájlalta a szemét, de használta és nem  is láttam rajta semmi különöset.
Szombaton már suliban voltam, amikor Kaszi hívott, hogy Dani felkelt és nem bírja kinyitni a szemét, illetve egy kicsit be is van dagadva.  Megbeszéltük ha úgy látja, hogy romlik a helyzet, hívjon és megyek haza visszük a ügyeletre. Mivel nem nagyon nyitotta ki a szemét, így változást nem látott Kaszi, arra gondoltunk, hogy a mentolos fogkrém kicsit kicsípte a szemét, ezért délután vettem kamillát és azzal mosogattuk neki, illetve be is kötöttük a szemét. Mindezekhez azt tudni kell, hogy a jó bal szemét sem nyitotta ki szinte egész nap a gyerek, mert "vagy mindkettőt kinyitja vagy egyiket sem" (idézet Danitól).  Hiába mondtuk neki, hogy akiknek egyik keze vagy lába be van gipszelve attól még a másikat használja, nem nagyon változott  a dolog. Elhatároztam, hogy bárhogy is fog kinézni reggelre a szeme elviszem az ügyeletre. 
Ma az ügyeleten kiderült, hogy vagy a fogkefétől vagy az utána az erős dörzsöléstől megsérült a szaruhártyája. Bekenték kenőccsel és be is ragasztották a szemét, ennek holnap reggelig kell rajta maradnia utána szemcsepp és kenegetés egy hétig. 

Hát így lett Daniból félszemű kalóz.


2012. január 16., hétfő

Elment ...

Sajnos egy nagyon szomorú  dolog következett be  a családunkba. 
Meghalt Kaszi Anyukája. 
Tudtuk róla, hogy beteg, hisz tavaly(2011 februárjában) tél vége felé kiderült, hogy rákos. Kapott kemoterápiát, nem is egyet, azonban a műtéthez már későn fedezték fel a dolgot, mert a házi orvosa sokáig azt hitte, hogy tüdőgyulladása van.
Ez már azonban nem számít ...

December közepétől már nagyon rosszul volt. Múlthét szerdán (január 11-én) este kilenc körül végleg elaludt.

2008.

2012. január 8., vasárnap

Hanna tizennegyedik



A héten kibújt a jobb alsó hármas fogacskájának a csúcsa is, így már tizennégy foga van Hannának.

Egy elkésett bejegyzés ...

A bejegyzést még karácsony előtt kezdtem el írni, de nem sikerült akkor befejeznem, most Vízkereszt után találtam rá, gondolkodtam, hogy közzé tegyem-e mivel már nem aktuális, de a benne lévő képek miatt úgy döntöttem, hogy itt a helye.



Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a lakásunk már első advent előtt egy héttel fel lett díszítve. Így nálunk már karácsony előtt 5 héttel meg volt a karácsonyi hangulat. A lányok nagyon bírták az égő fényfüzéreket.

Dani szobája
 Dani az idén nagyon sokat segített a díszítésben. A saját szobájában csak ő díszítette fel a fenyőágat. Természetesen az égősort és a faágat én tettem fel.

Az tavaly sikerült pár új díszt is beszereznem az egyik kedvencem ez:



Most nem adventi koszorúnk volt, hanem én állítottam össze egy tálcára a négy gyertyát és még pár díszt.




Természetesen a gyerekek sem maradhattak ki a fotózásból:
Zoé


Dani

Hanna





2012. január 5., csütörtök

Végre gép közelében és nem tanulás miatt!!!

Az ünnepek és a tanulás miatt nem jutott időm ide írni.  
Gyorsan összefoglalom az elmúlt 3 hetet.

Karácsony:



Szentesét, hagyományosan csak mi öten, itthon töltöttük. Az otthoni szokás szerint és a gyerekek miatt is nem vacsorára van a nagy evészet, hanem délben ebédre. Most mind az öten egyszerre ebédeltünk az asztalnál. (A lányokat mindig hamarabb megetetjük és utána eszünk mi hárman külön, amikor már alszanak a lányok. Erre azért van szükség, mert a lányok sokszor még nem azt eszik amit mi, illetve egyedül még nem tudnak ügyesen enni, így etetni kell őket.) Aztán amíg aludtak feldíszítettük a fát. A karácsonyfánk az idén igazán különleges helyre került (mint az a képen is látszik), ugyanis a csajok miatt nem lehetett a földre tenni, vagy dohányzóasztalra, mint eddig. Teljesen biztosak vagyunk ugyanis abban a párommal, hogy ha elérték volna a fát akkor biztos, hogy egy - két dísznek annyi lett volna és akár a fát is felborították volna. Így Kaszi kitalálta, hogy a tévé fölé a polcra kerüljön a fa. Kicsit körülményes volt a feldíszítése létra nélkül, de megoldottuk. Miután a lányok felkeltek mindenki megkapta az ajándékát,



és a "szokásos " karácsonyi családi fotót is elkészítettük. 



Majd elfelejtettem az egyik legfontosabbat, a karácsonyi ebéd közben Dani fel tette a nagy kérdést, hogy akkor most ő jól gondolja, hogy nincs Jézuska és mi vesszük az ajándékokat. Az első sokk után úgy gondoltuk, hogy már hét évesen elég nagy ahhoz, hogy megtudja az igazságot. Azért is gondoltuk így, mert már napok óta pedzegette ezt a témát és ha mi most még mindig tagadtunk volna jövőre a suliban mindenképpen megtudta volna és akkor megkaptuk volna azt, hogy hazudtunk neki. 


Este a lányokra "rájött" a pusziszkodás:



Másnap utaztunk anyuékhoz. Ebédre oda is értünk és ebéd után ott is járt a Jézuska. 

Hanna

Zoé
 A lányok nagyon szerették volna a karácsonyfát nagyon közelről megvizsgálni, néha sikerült is nekik:





Kaszi a közelegő szülinapjára Ágiék által készített tortát kapott (nagyon fincsi volt):



Dédi eteti Zoét
 Egészen szerdáig lent maradtunk, szokásosan a gyerekek ebédje után indultunk haza. 

Szilveszterig csendesen pihiztünk itthon. Szilveszterre gyerekmentes bulit szerveztünk a barátokkal, így anyuék feljöttek vigyázni a gyerekekre. Anyu testvére is átjött, hogy ha már itt vannak anyuék akkor mindenkinek legyen egy kis társasága. 
A szilveszteri buli nagyon jól sikerült, ezúton is köszönjük a házi gazdáknak és a karaoke szervezőknek. 
Nem is emlékszem arra, hogy mikor voltam / voltunk fent utoljára fél ötig.

Kaszi énekel

 Hétfő óta pedig újra a hétköznapi rutin és a tanulás van napirenden.