2013. január 13., vasárnap

2012.12.29-én vége lett a cumizásnak!

Ezt a tényt mindenképpen dokumentálni szerettem volna, de eddig elmaradt.

Már december elején elkezdtem mondogatni nekik, hogy a Jézuska csak akkor hoz nekik ajándékot, ha a cumijukat neki adják. Erre azonban mindig az volt a válaszuk, hogy nem adják neki, így nem is erőltettük Karácsonykor a dolgot, főleg úgy nem hogy betegek voltak. Reménykedtünk, hogy maguktól válnak meg tőle és nem traumaként élik meg. Így is lett és nem is kellett sokat várni rá. 
(Ráadásul már régóta csak az ágyban volt cumizás, napközben nem, bár Hanna néha bekérezkedett az ágyába cumizni, ha valami baja volt, pl: megütötte magát, vagy nem úgy alakultak a dolgok ahogy ő szerette volna.)

Még 28-án elszakadt Zoé cumija, este már újat akart kérni, mert a szakadt nem jó, de közöltem vele, hogy nincs új és már a boltban sem adnak ekkora nagy lányoknak új cumit. 
Másnap Ablonczy doktornőtől (Tahitótfaluról) jöttünk hazafele, amikor is Zoé közölte, hogy nem jó a cumi és kidobja a kukába. Hittük is meg nem is. Mondtuk Neki, hogy nem lesz másik cumi, de okos nagy lány már akinek nem is kell cumi. Alig léptünk be az ajtón ment a kukához, hogy kidobja a cumiját. Zacskóba tettük (hogy ki tudjam menteni, arra az esetre ha este nagy lenne a sírás) és kidobta a cumit. Erre mindeni körbe puszilgatta, hogy milyen okos és ügyes. Hanna ezt látva szintén kidobta a cumiját egy zacskóban. Természetesen ő is megkapta a maga puszijait, öleléseit.
A déli alvásnál persze emlegették a cumit, de tudták, hogy a kukában van (pedig ekkor már a táskámban lapultak) és a boltban sem kapnak másikat. Alvás csak úgy volt, hogy oda ültem az ágyuk mellé. Még egy két napig emlegették a dolgot, de aztán már csak azt kérték/kérik az alvásoknál, hogy üljek le a szőnyegre.

Cumi nélkül nehezebb az elalvás, de remélem egyre könnyebb lesz. 
Hanna megtalálta a hüvelyk ujjait és azokat szopizza ( sebesek is lettek), míg Zoé elvárná, hogy minden alvásnál ott legyek míg el nem alszik. Cumival 10 perc alatt elaludtak, nélküle, pedig még 20 perc múlva is valamit kitalál Zoé, hogy bemenjünk hozzá, van hogy még kilenckor sem alszik!
Reméljük, hogy hamarosan vissza áll a rend és mindenki gyorsan elalszik amikor kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése