2011. november 28., hétfő

Darafelfújt



Már több mint egy hete készítettem ezt a sütit,  de csak most van időm felrakni a receptjét ide. Már többször sütöttem ezt a sütit (bár az elmúlt háromnegyed évben  egyszer sem), így tudtam, hogy finom, ízletes lesz. 
Könnyű elkészíteni és semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá, egyedül talán a citrom az ami nincs mindig itthon, a többi alapanyag biztos van a szekrényben, hűtőben hozzá.

Hozzávalók:

10 dkg vaj + a sütőforma kikenéséhez,
8 dkg cukor + 3 ek.,
25 dkg búzadara,
1 csipet só,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tk sütőpor,
3 db tojás, 
fél citrom reszelt héja,
8 dl tej (2 és 6 dl megbontásban)

Elkészítése:
  • A sütőt 190 C-ra (légkeveréses sütőt 170 C-ra) bekapcsoljuk, míg melegszik összeállítjuk a sütit, és a formát kivajazzuk. Én egy kb 15 x 25 cm -es kerámia tepsiben szoktam sütni.
  • A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. 
  • A tojások sárgáját a 8 dkg cukorral a vajjal, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a búzadarát, sót, sütőport, 2 dl tejet és a citrom reszelt héját. 
  • A felvert tojás fehérjét 2-3 adagban óvatosan hozzá keverjük és a formába töltjük.
  • Kb. 35 percig sütjük.
Sütés végén így néz ki.

  • A 6 dl tejet 3 ek cukorral felmelegítünk és a megsült sütire öntjük óvatosan. A felfújt szinte azonnal beszívja az összes tejet, csak kevés marad a szélénél.
Tej ráöntése után.
  •  A sütőt kikapcsoljuk és a sütit a meleg sütőben 10 percig állni hagyjuk. 
  • 10 perc után kivesszük és kihűtjük. 
Így néz ki miután magába szívta a tejet.

Magában is finom - gyerekek így  ették -, míg nekünk kicsit savanykás lekvárral ízlik a legjobban. Az idén  Mama sárgabarack lekvárja nem lett túl édes, így remekül ment a sütihez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése