2011. szeptember 28., szerda

Másfél évesek a lányok

Ma másfél évesek a lányok.
Gondoltam gyorsan összefoglalom, hogy mit tudnak már. 

Mindketten már nagyon jól mennek, sőt szaladnak is. A mászással is nagyon jó állnak, mármint a mindenre felmászással, de erről már korábban írtam. 

Kedvenc helyük lenne, ha hagynánk!


A reggelit, uzsonnát és vacsorát ügyesen eszik egyedül, bár még majdnem mindent darabolok  nekik, de a fél túrós táskát nagyon gyorsan eltüntetik, azt bezzeg szépen harapják, míg a szendvicset szétszedik és csak a feltétet eszik meg. Ezért ha azt akarom, hogy kenyeret is egyenek akkor csak azt teszem először a tányérjukra  és majd csak később adom oda a sajtot és a felvágottat, paradicsomot. A pirítóst és a krémsajtos kenyeret is nagyon szeretik.

A beszéd már más téma. Nagyon sokat "beszélnek", kettőjük közül Zoé többet beszél, bár Dani mindkettőjüket túl beszéli. :-)
Tehát Zoé "szókincse" aja =anya, ad ide - bár ezt még csak párszor mondta, a nem-et is csak akkor halljuk ha már tényleg valamit nagyon nem akar.
Hanna még ennyit sem mond, tőle az aja-t is csak egyszer hallottam, amikor azért kiáltott, hogy a Zoét beárulja amiért felmászott a forgószékbe.  A nem-et ő is szokta mondani, bár nagyon ritkán. Sajnos többet még nem mondanak, bár már nagyon szeretnénk, hogy könnyebben megértsük, hogy mit akarnak. Aztán valószínűleg meg azt szeretnénk, hogy néha egy kicsit legyenek csendben. :-)

Jelenleg mindkettőjüknek 12 foga van.
Ruhákból a 80-as méretűeket hordják.

Na mit csináltak az én rosszcsontjaim?

3 megjegyzés: