2011. január 7., péntek

Lányok és a mozgás 7.

Ott tartottam ezen a téren, hogy Hanna december közepén úgy közlekedett, hogy csak az egyik lábával tolta magát előre, de inkább még mindig a kezével húzta magát. 2011.-et úgy kezdte, hogy rájött a másik lábát is használni kell a mászásnál, így most már szépen mászik négykézláb, igaz kicsit még szétáll a lába, de ez már határozottan mászás. Most már nagyon gyorsan közlekedik és arra is rájött, hogy nyugodtan kimehet a szobából át a sajátjukba, onnan a Daniét is felfedezte már és a hétvégén már a folyosóra is kimerészkedett. Már mindenhova követne, de néha útját kell állni a saját épsége érdekében. Már keresem az ideális ajtórácsot a neten. :-)
Valamint arra is rájött, az elmúlt héten, hogy szépen fel tud térdepelni, ha anya combjára támaszkodik, vagy a kiságy szélébe. Ezért a kiságyban a fekvő felületé lejjebb kellet tenni.

Azért is megnézem mi ez! - Hanna
Zoé december 25-én késő délután jött rá, hogy hogyan húzhatja  a kezével előre magát, persze Ő is a  "fóka " módszert választotta, azaz a két kinyújtott kezével húzza előre magát, a két lábával pedig a levegőben kalimpál. Aztán egy hétig szinte nem is csinálta. Hannát az elején lehetett távirányítóval és telefonnal motiválni, hogy haladjon előre, na ez Zoénál nem működik, ha valami nagyon messze van akkor el sem indul érte. Zoé is az új évet választotta, hogy az egy hét szünet után újra húzza magát előre. Eleinte csak akkor csinálta, hogy ha azt hitte senki nem látja, motiválni továbbra sem lehet.


Hát most itt tartanak, ha változás lesz azonnal írom! :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése