2011. január 26., szerda

Sajtos - virslis krumplipüré



Ma egy régen készített ételt főztem, Kaszi említette a napokban, hogy szívesen enne megint ilyet, így jobb ötletem nem lévén holnapra el is készítettem.
Szerintem ez egy kevés munkával, kevés hozzávalóból könnyen elkészíthető, olcsó étel.
2-3 adag lesz a következő receptből:

60 dkg tisztított krumplit aprítunk és megfőzzük. A főzővíz nagyon kevés legyen, éppen csak ellepje a krumplit. Ha megfőtt a krumpli egy keveset leöntünk a főzővízből, de maradjon alatta is vagy 1-1,5 dl. A krumplit összetörjük és adunk még hozzá 4 dkg vajat, 1 dl meleg tejet, borsot és 10 dkg reszelt sajtot.  Ha szükséges meg is sózhatjuk még, esetleg aki otthon eszi 1 gerezd fokhagymát is reszelhet bele.
Az ízesített krumpli felét (2/3-át) egy kb.15x15 cm-es jénai tálba tesszük miután kiolajoztuk azt. A krumplira 4 db virslit félbevágva teszünk és a maradék krumplival befedjük. 190 C-os sütőben 30 percig sütjük, a végén ha van a sütőnkben grill, akkor meg is grillezhetjük a tetejét, hogy színt kapjon.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése