2011. május 16., hétfő

Állatkertben jártunk

Szombatra bár borús időt mondtak, de eső nélkül, így szabadtéri programot terveztünk. Programok után szétnéztünk a neten, és végül  a Skanzen illetve az Állatkert között vacilláltunk. Dani döntötte el, hogy az Állatkertbe menjünk. Szombatra az Állatkert is készült, állatsimogatással, etetéssel, fóka show-val.
Délre értünk oda, sietnünk kellett, hogy a kígyó simogatást még elérjük. Nem késtük le, így Danival tapasztalhattuk, hogy milyen selymes és hűvös a kígyó bőre, egyáltalán nem nyálkás, mint ahogy azt feltételezné az ember.
Ezután gyorsan letudtuk az ebédet és szépen elindultunk felfedezni az Állatkertet. Legutóbb két éve voltunk ott és azóta sok új kifutót és házat is átadtak, így volt mit néznünk még nekünk is. Sok bronz szobrot tettek ki a ketrecek környékére, Dani szívesen simogatta őket illetve "bohóckodott" velük.

Makival és a lányokkal.

A kígyók legyőzője.
A sárkány legyőzte és megette.
Dani egyik kedvencei a majmok voltak, így természetesen alaposan megnéztük őket. A gorillákra nem emlékeztem így én is gyönyörködtem bennük. 

Gorilla mama a kicsinyével.

A derekánál van a kicsinyének a feje.
Így néz ki közelről.
Nézelődés közben egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy azt mondogatják az emberek most született egy kicsiny a kifutón. És tényleg alig pár perces lehetett a kis őzike, próbált felállni és talpon maradni, de a hím  többször is felöklelte szegénykét. A gondozók gyorsan elkerítették őt az anyukájával együtt.


A nagy szikla egyrésze már elkészült és átadták a látogatóknak, így Danival fel is mentünk megnézni milyen a kilátás fent. (Sajnos nem babakocsi barát a szikla, így Kaszi lent maradt a lányokkal.) (Ez még nem a legteteje lesz ameddig most felmehettünk.)

Közel az új és régi elefántház, távolabb a Széchényi fürdő kupolái és a város többi része.
Fentről a zsiráfokat is együtt láthattuk.
Az orrszarvúak pihiztek.
 Rengeteg flamingó is volt az új helyükön a lábaik körül sok kis flamingó rohangált, még kis csúnyácskák voltak a szürke pihe tollaikkal. 



Séta közben egy alpakát is sikerült megsimogatnunk, a szőre olyan volt, mintha tömött, de finom tapintású szőnyeget simogattunk volna.


A fóka show-t természetesen nem hagyhattuk ki, de előtte még a medencében úszkáló állatokat "alulról" is meglestük.


Többek között labdáztak,
és egyszerre ugrotta ki a vízből.
Sajnos babakocsival nem tudtunk bemenni  a Mérges házba így én is csak a fényképeken láttam az éppen kikelő kígyókat.

Az össze esett fehérekből már kibújtak a kicsik. A kép alján a fejét dugta éppen ki a tojásból  a kis kígyó.
A pálmaházban is sok állatot láttunk testközelből.
Az egyik ablakpárkányban, fejmagasságban egy lajhár pihent.


Mások a fákon.
Selyemmajom
Hatalmas pálma alulnézetből.
Tukán mellett.
Medúzát is láttunk.
A lányok inkább az embereket és a környezetet nézték egyedül az állatsimogatóban és a mosómedvéknél mutattak érdeklődést az állatok iránt. Hanna magyarázott és mutogatott a bárányoknak. Zoé kicsit csendesebb volt, Kaszi elmondása szerint. (Én kint őriztem a csomagokat és a babakocsikat.)

Zoé a kecskék között.
Hanna már kifelé jön.
Kis gida mindenkivel barátságos volt.
Mi mászkál ott?
Már zárás előtt a kijárat felé tartottunk amikor megláttuk a pávát teljes pompájában, azt hiszem szép zárása volt ez a napnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése