2012. január 5., csütörtök

Végre gép közelében és nem tanulás miatt!!!

Az ünnepek és a tanulás miatt nem jutott időm ide írni.  
Gyorsan összefoglalom az elmúlt 3 hetet.

Karácsony:



Szentesét, hagyományosan csak mi öten, itthon töltöttük. Az otthoni szokás szerint és a gyerekek miatt is nem vacsorára van a nagy evészet, hanem délben ebédre. Most mind az öten egyszerre ebédeltünk az asztalnál. (A lányokat mindig hamarabb megetetjük és utána eszünk mi hárman külön, amikor már alszanak a lányok. Erre azért van szükség, mert a lányok sokszor még nem azt eszik amit mi, illetve egyedül még nem tudnak ügyesen enni, így etetni kell őket.) Aztán amíg aludtak feldíszítettük a fát. A karácsonyfánk az idén igazán különleges helyre került (mint az a képen is látszik), ugyanis a csajok miatt nem lehetett a földre tenni, vagy dohányzóasztalra, mint eddig. Teljesen biztosak vagyunk ugyanis abban a párommal, hogy ha elérték volna a fát akkor biztos, hogy egy - két dísznek annyi lett volna és akár a fát is felborították volna. Így Kaszi kitalálta, hogy a tévé fölé a polcra kerüljön a fa. Kicsit körülményes volt a feldíszítése létra nélkül, de megoldottuk. Miután a lányok felkeltek mindenki megkapta az ajándékát,



és a "szokásos " karácsonyi családi fotót is elkészítettük. 



Majd elfelejtettem az egyik legfontosabbat, a karácsonyi ebéd közben Dani fel tette a nagy kérdést, hogy akkor most ő jól gondolja, hogy nincs Jézuska és mi vesszük az ajándékokat. Az első sokk után úgy gondoltuk, hogy már hét évesen elég nagy ahhoz, hogy megtudja az igazságot. Azért is gondoltuk így, mert már napok óta pedzegette ezt a témát és ha mi most még mindig tagadtunk volna jövőre a suliban mindenképpen megtudta volna és akkor megkaptuk volna azt, hogy hazudtunk neki. 


Este a lányokra "rájött" a pusziszkodás:



Másnap utaztunk anyuékhoz. Ebédre oda is értünk és ebéd után ott is járt a Jézuska. 

Hanna

Zoé
 A lányok nagyon szerették volna a karácsonyfát nagyon közelről megvizsgálni, néha sikerült is nekik:





Kaszi a közelegő szülinapjára Ágiék által készített tortát kapott (nagyon fincsi volt):



Dédi eteti Zoét
 Egészen szerdáig lent maradtunk, szokásosan a gyerekek ebédje után indultunk haza. 

Szilveszterig csendesen pihiztünk itthon. Szilveszterre gyerekmentes bulit szerveztünk a barátokkal, így anyuék feljöttek vigyázni a gyerekekre. Anyu testvére is átjött, hogy ha már itt vannak anyuék akkor mindenkinek legyen egy kis társasága. 
A szilveszteri buli nagyon jól sikerült, ezúton is köszönjük a házi gazdáknak és a karaoke szervezőknek. 
Nem is emlékszem arra, hogy mikor voltam / voltunk fent utoljára fél ötig.

Kaszi énekel

 Hétfő óta pedig újra a hétköznapi rutin és a tanulás van napirenden.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése