2011. február 7., hétfő

Szerb fasírt a mi szájunk íze szerint



Még tavaly láttuk a Tv Paprikán egy műsort amiben elkészítették a szerb fasírtot, nagyon megtetszett nekünk és el is készítettük utána. Az idő folyamán azonban az a cetli amire felírtam a hozzávalókat elveszett, így mostanában az alapot megtartva a saját ízlésünknek megfelelően alakítottam a fasírt ízét. A magyar hagyományos fasírtot egyikünk sem szereti igazán a túl intenzív hagyma íz miatt. Amúgy szeretjük a hagymát, de a fasírtban nem. Ami mindkettőnket nagyon  megfogott, hogy a húst hússal és sajttal dúsítják a szerbek és hagymát nem tesznek bele.

A mi szerb fasírtunk a következőképpen áll össze:
50 dkg sertés darálthús
15 dkg csirke vagy pulyka mell
15 dkg sajt (én trapistát használok)
1 tojás 
só 
bors
kb.2 ek zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
~ 1 tk Worcester szósz (ha nincs az sem baj)

A mellet és a sajtot kis kockákra vágom (0,5 x 0,5 cm ill. 1 x 1 cm-es kocka között van a kis kocka mérete) és a darált húshoz keverem. Ezután jön a fűszerezés, majd a tojás és a zsemlemorzsa. Alaposan összedolgozzuk a masszát. 
Én teflon bevonatú serpenyőben sütöm ki kevés olíva olajon, így nem ragad le. Tenyérnyi nagyságú és max. ujjnyi vastag korongokat készítek és a meleg serpenyőbe teszem, amikor az alja szép színt kapott akkor megfordítom és a másik oldalát is pirosodásig sütöm.
Köretként tegnap tört krumpli volt Dani kérésének megfelelően, de sült krumplival vagy rizzsel is finom.

ennyi lett a fenti hozzávalókból

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése