2010. szeptember 28., kedd

Káposzta fesztiválon jártunk


Még a hónap elején kinéztük a TV Paprika újságból szombatra a pákozdi I. Paradicsom fesztivált. Azonban az időjárás előre jelzés miatt nem igazán mertünk Dunántúlra menni (oda ígérték már nappalra az esőt), de mehetnékünk volt. A neten sok fesztivált, programot találtunk ,a Mezőgazdasági Múzeum Búza fesztiválja és a Vecsési Káposzta fesztivál között vacilláltunk egy kicsit, de nagyon hamar győzött a káposzta fesztivál.
Tehát összeszedtük magunkat és elindultunk Vecsésre. Dél körül értünk oda. Csajokat átraktuk a babakocsiba és már mehettünk is felfedezni a dolgokat.



A fesztiválon sokan árultak savanyúságot, illetve készételt, természetesen káposztásat, de volt sok rétes és kürtöskalács is. Méz és lekvár is volt eladó, természetesen minden a termelőktől, készítőktől volt Sok finom mézet és pár különleges lekvár kóstoltunk meg. A mézből végül, Dani kedvéért, maci formában akácmézet és citromfüves akácmézet vásároltunk. Ez utóbbinak az ízében nem közvetlenül érződik a citromfű, hanem lágyabbá teszi a mézet, így az nem annyira tömény. A lekvárok közül megkóstoltunk a diósat, ami igen finom volt, olyan volt mint egy finom diókrém egy sütiben. Mint kiderült a dión kívül volt benne kis gyümölcs, cukor és fahéj is. Kóstoltunk még som, fekete ribizli és szeder lekvárt is. Ez utóbbi kettőből vásároltunk is. Mindkettő mag nélküli, ami külön öröm, mert így Dani sem nyavalyog azok miatt és szívesen evett már belőlük. 
Találtunk még finom házi füstölésű sertéscombot, ebből is vásároltunk egy darabot, hazaérve rögtön meg is kóstoltuk és nem bántuk meg döntésünket.
Kóstoltunk még párolt káposztával töltött kelt tésztát, sajnos a nevét már elfelejtettem. 


A színpadon közben folyamatosan mentek a műsorok, táncosok, német nemzetiségi énekesek és a Holló együttes is fellépet (gyerekeknek szóló műsorral) ez Daninak is tetszett.
Összességében 4 órát mászkáltunk, ekkor már a lányok is kezdtek éhesek lenni és mi is kellemesen elfáradtunk, így elindultunk haza.
Mindenkinek nagyon tetszett a fesztivál és megbeszéltük hogy ha tehetjük jövőre is jövünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése