2010. november 27., szombat

Lányok és a mozgás 4. / ikrekkel a bevásárlóközpontban

Ma, egy nappal azelőtt, hogy a 8. hónapot betöltötték volna Zoé is felállt négykézlábra!!! Így mára mindkét csajszinak megy a négykézlábra állás. Nagyon édes ahogy ringatják magukat előre - hátra négykézláb. 

Zoé gyakorol

Hannának is megy
Ma végre eljutottunk Daninak csizmát venni, ahogy a cipő boltokat elnéztem nem mi voltunk az egyetlenek akik az utolsó utáni pillanatra hagyta a csizma vásárlást. Azonban eddig vagy túl szép volt az idő ahhoz, hogy áruházban töltsük, vagy beteg volt valaki, így maradt el eddig a vásárlás.

A bevásárló áruházban sétálva a babakocsival megint felmerült bennem az az ötlet, hogy a babakocsira fel kellene szerelni egy táblát a következőkkel:
igen 
igen 
8
Zoé, Hanna
igen
és csak a megfelelőre mutatni a kérdés után.

Mindenki a következőket kérdezi és már kicsit (nem is, igazából nagyon) unom őket, meg azt hogy mindenkivel jó pofizni kell ha van kedvem ha nincs. Tehát a kérdések:
Ikrek?
Lányok?
Hány hónaposak?
Hogy hívják Őket? (itt egyre többször azt is kérdezik melyik melyik? Hát nem mindegy nekik nagyon hasonlóak és többet nagy valószínűséggel nem is látják őket!)
Jó gyerekek?

Szegény Danit is mindig megtalálják, hogy szereti-e őket? Hát hogy lehet ilyet kérdezni egy testvértől, persze hogy szereti Őket! Na és a kedvenc kérdésem amit szintén csak Danitól mernek megkérdezni: Hogy különbözteti meg Őket? Erre többnyire azt mondja, hogy más a cumijuk. A héten két elmés eladó csajszi a Sugárban megkérdezte, hogy és akkor mi van ha elcserélik a cumijukat? Persze a drága kivágta magát, hogy hát az egyik kisebb, mint a másik. Na erre varjatok gombot gondoltam és tovább álltunk. Szerintem már Dani is unja ezeket a kérdéseket, mert néha elég fásultan válaszolgat rájuk.

Délután Zoé és Hanna türelmesen nézelődtek, aludtak a baba kocsiban, de ahogy haza értünk bemutatták a tudományukat. Zoé ügyességéről eddig mindig lemaradtam, mert mindig éppen máshol voltam, de most este szerencsére sokszor állt négykézlábra, szerintem ez már így is marad sőt talán karácsonyra mászni vagy kúszni is fognak.

Miközben néztük őket egy kis csata alakult ki a kutyusért:

"Na megszereztem a kutyust." - Hanna

"Sikerült visszavenni gyorsan meg is eszem."-Zoé

"Mondom, hogy add ide!"-Hanna

"Nem adom!" - Zoé

Nem ez az első eset, hogy játékon huzakodnak, na és persze nem is az utolsó. Azonban már többször sikerült észrevennem, hogy egymásra mosolyognak, vagy esetleg valaki húzza a másik haját.



Hanna fiókozik
Ha hűtőben hűl és érlelődik a mézes kalács tésztája, remélem holnap remek süti lesz belőle, vettünk fenyőfa, csillag és angyalka kiszúrót is, így remek móka lesz holnap Danival a sütés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése